Vårt ansvar är att delta i utformandet av en ny och bättre morgondag

HÅLLBARA KLÄDER SOM KAN BÄRAS LÄNGE

Hållbarhet är som en djungel. Hållbart mode är ännu mer invecklat. Och modebranschen har inte gjort det lätt för sig att befria sig från sitt olyckliga rykte.

På SHAPING NEW TOMORROW utvecklar vi herrkläder som utmanar den konventionella tillverkningen inom textilindustrin – utan att kompromissa med våra viktigaste fokusområden som komfort och estetik. För oss handlar hållbart mode om att göra klädesplagg som håller bortom trender och årstider på ett ansvarsfullt sätt.

Vi är stolta över de initiativ som vi redan har genomfört i vårt företag. Men vi har inte kommit i mål ännu. Och det är mycket möjligt att vi aldrig kommer "i mål". Vill du veta varför?

Hållbarhet är resan. Inte destinationen.

Gå till shoppen

VI VÄRDESÄTTER TRADITIONER MEN SÖKER ALTERNATIV

Som en del av vår produktstrategi strävar vi efter att hitta alternativ till konventionella textilier och vi strävar efter att använda mer hållbara material, utan att kompromissa med våra fokusområden. Vi designar produkter och kollektioner som håller flera säsonger, men som alltid möter våra krav på komfort och estetik som passar affärsvärlden.

Vi använder oss av den innovativa och ansvarsfulla teknik som finns tillgänglig nu och vi fortsätter att implementera bättre initiativ i vår produktion i nära samarbete med våra leverantörer i Portugal.

Ärlighet och öppenhet är våra viktigaste värderingar. Vi strävar efter att visa, inte bara berätta, hur vi integrerar ansvarsfulla metoder i vår verksamhet. Det är viktigt för oss att skapa en hållbar balans mellan de beslut vi fattar och den inverkan vi har på miljön.

HÅLLBARHET ÄR INTE LÄNGRE ETT VAL

Vår vision är att leverera tidlösa och bekväma herrkläder med respekt för traditioner, men som också tar hänsyn till vår planet och dess kommande generationer. Frågan om hållbarhet inom mode är därför inte längre ett val. Det är ett krav.

Vi ställer själva många frågor och försöker även besvara dem; kan polyester faktiskt vara hållbart? Ta reda på det här.

DET HANDLAR OM ATT HA INSIKT I DIN LEVERANSKEDJA

Vi har en nära relation med våra leverantörer och vi har arbetat med dem sedan vi grundade SHAPING NEW TOMORROW redan 2015.

Alla våra leverantörer finns i Portugal. Våra hjärtan slår för tillverkning i Portugal på grund av deras enastående färdigheter med textilarbete och kläder, och möjligheten för oss att besöka dem ofta. Tillverkning i Portugal innebär också att våra leverantörer arbetar enligt EU:s lagstiftning om rättvist och etiskt arbete. 

Våra leverantörer har undertecknat vår uppförandekod som innehåller krav på mänskliga rättigheter, anställningsförhållanden och miljöskydd. Detta är krav vi följer och med dem försöker vi att bli en del av lösningen, snarare än en del av de problem som vår industri upplever. Vi arbetar tillsammans för att öka transparensen och spårbarheten i vår leveranskedja. Det är en kontinuerlig och viktig process som engagerar oss mycket.

Vill du veta mer om hur vi producerar våra kläder i Portugal? Lär mer om det här.

DET HANDLAR OCKSÅ OM DINA VAL SOM KUND

Hållbarhet är ett val och vi bjuder in alla nuvarande och framtida kunder till att ta ett medvetet beslut att köpa bättre och färre produkter, i den mån det är möjligt. Titta efter miljöriktiga märkningar, material och certifieringar för att stödja ansvarsfulla och hållbara initiativ – både när det gäller material och produktion.

Vi bjuder in dig till att vara med på vår resa och vill gärna få respons på vårt arbete och höra alla de förslag du kan tänkas ha. Ställ gärna frågor om du vill veta mer om de beslut och åtgärder vi vidtar när det gäller att bli mer miljömedvetna.

Precis som alla andra företag är vi beroende av våra kunder. Vi ser styrkan i att ha en dialog och få respons på vårt arbete och vi uppmuntrar till att ta del av och engagera sig i våra mål och åtaganden. Vi värdesätter att kunna sprida vår kunskap om korrekt vård och användning av våra kläder till våra kunder, något som dessutom säkerställer klädernas livslängd.

HÅLLBARHET ÄR EN LIVSLÅNG RESA

Vi vet vilken negativ inverkan modeindustrin – vår bransch – har på miljön. Och det är verkligen inte något att vara stolt över.

Det är därför vi är fast beslutna på att bli en del av lösningen och början på en förändring av branschen och dess rykte. Vi är medvetna om betydelsen av problemen och det finns ingen snabb lösning att tillgå. Men vi har inlett förändringsprocessen med tillförsikt och förhoppning om att vi kommer att kunna nå våra mål i nära samarbete med våra partners i vår leveranskedja.

Som vi nämnde i början: Hållbarhet är resan. Inte destinationen. Det finns inget som är 100 % hållbart - det är helt enkelt inte möjligt. Men viktigast av allt, hållbarhet handlar om att ta ansvar, vara ärlig och transparent, kartlägga processerna, känna till din leveranskedja och var dina produkter kommer ifrån, sätta fokus på kärnfrågorna och försöka hitta lösningar på dessa - och att alltid arbeta med de bästa metoderna som din bransch har att erbjuda.

Det är i alla fall vad vi gör för att vara med och forma en ny och bättre morgondag.

Gå til shoppen