Ambassador

Klättra upp för Aalborgtornet med Leon Kofoed: Världens längsta repklättring i kostym

Klättra upp för Aalborgtornet med Leon Kofoed: Världens längsta repklättring i kostym

Akrofobi: Rädsla för höjder. Du har utan tvekan hört talas om det, och kanske till och med känner till det av personlig erfarenhet. Leon Kofoed är en professionell OCR-idrottare (obstacle course racing) med flera europeiska mästerskap och världsmästerskap under bältet och just det – han lider av höjdskräck.

Leon vill pressa sig själv till det yttersta och tar sig an den skrämmande utmaningen att klättra hela 50 meter för att nå toppen av Aalborgtornet enbart med hjälp av ett fristående rep – i vår Essential Suit.

“Jag har alltid funnit mycket glädje i att utmana mig själv. Jag tror att den här utmaningen kommer att pressa mig till mina gränser, men jag kan nästan inte vänta med att göra det!” – Leon Kofoed

Efter att ha förberett sig för utmaningen, hjälper Leons samarbetspartner Urban Ranger Camp med att säkra honom vid repet och de ansvarar även för hans säkerhet under hela klättringen. Säkrad och bekvämt klädd börjar han sin klättring.

Leon får en bra start och arbetar snabbt upp för det första stycket – mentalt fokuserad och fysiskt på topp. Med en publik som hejar på honom känns det som att han är ostoppbar. Men efter att ha passerat halvvägsmarkeringen börjar han märka att hans styrka avtar och rädslan sätter in. Han finner styrkan och modet att överskrida sina egna gränser och pushar sig hela vägen fram till slutet.

Leon når toppen i triumf, och nu kan han stryka en av sina största utmaningar någonsin – både personligt och professionellt – från sin lista.

Trots att även hans Essential Suit sattes på prov kom den ut på andra sidan utan en skråma, och den gav Leon all den komfort han behövde för att fokusera på uppgiften. Att avsluta med stil var bara grädden på moset.

“Jag hade mycket friktion på benen. Mina armar pumpade, rörde sig upp och ner hela tiden, saker man vanligtvis inte kan göra i en vanlig kostym. Jag hade mycket rörelse där ute. Det var fantastiskt.” – Leon Kofoed

Se Leon övervinna sin höjdskräck och slutföra världens längsta repklättring i kostym och våga utmana dig själv.