Guide

HUR MAN STYLAR JEANS: ALLT DU BEHÖVER VETA

Hur man stylar jeans: Allt du behöver veta

Jeans: Den tidlösa klassikern med en evig charm som inte påverkas av trender. Det finns mycket att älska med dem och mycket att lära: Var och när bär du jeans? Hur stylar man dem? Varför kommer din basgarderob aldrig att kännas komplett utan ett par? Låt oss hitta svaren på dessa frågor, tips för styling av jeans och mer!

VARFÖR BLIR JEANS ALDRIG OMODERNA?

Jeans har varit ett självklart plagg i garderober runt om i världen och över generationer sedan de introducerades i USA i mitten av 1800-talet – där hittade de omedelbart en publik och snabbt växande efterfrågan. Även om jeans först var populära bland arbetarklassen på grund av sin hållbara konstruktion och komfort, blev de senare en symbol för ungdomskultur och uppror, ledda av ikoner som James Dean på 1950-talet.

Från 1950-talet och in på 2000-talet har jeans jeans fortsatt att se stort intresse och har bara sett minimala förändringar, vilket gör att de fortfarande är otroligt lätta att känna igen.

Den klassiska jeansdesignen har varit stadig och uthållig i en bransch där snabba trender och ständiga förändringar vanligtvis sätter agendan – och jeansen är här för att stanna!

Men nog om jeansens historia. Poängen är: Jeans är otroligt mångsidiga byxor som har bestått tidens tand som en inflytelserik och tidlös favorit, oavsett status eller samhällsklass.

PERFEKTA JEANS FÖR ALLA TILLFÄLLEN

Med så många år på nacken kan man vara frestad att tro att jeans inte går att förbättra – men de perfekta jeansen har precis kommit! På SHAPING NEW TOMORROW har vi knäckt koden med våra Classic Jeans, som ser ut som vanliga jeans för män men med komfort och innovativa egenskaper som du inte får med äkta denim.

Som med alla våra Perfect Pants är våra jeans också designade med kompromisslös komfort och stil i åtanke, så att du kan bära dem var som helst, när som helst. Våra Classic Jeans är bekväma från första gången du tar på dem och behåller sin form, tvätt efter tvätt, tack vare en unik materialsammansättning och vår innovativa 360° stretch. Välj dem bara i den passform som du föredrar – och du är redo att möta dagen!

Eftersom alla har olika behov och preferenser inom byxor, finns våra Classic Jeans i två passformer och tre färger, alla i blå nyanser, som säkerligen kommer att överträffa dina förväntningar och sätta standarden för ditt val av herrbyxor framöver.

Om blå jeans inte är din grej har vi även svaret på det. Våra Stay Black Classic Jeans, som är gjorda med en ny textilteknologi, där den svarta färgen inte bleknar efter tvätt eller användning. Våra svarta jeans förblir svarta, så du har inga urtvättade jeans efter några veckor.

Nu är det bara att sätta ihop den perfekta outfiten med dina Classic Jeans: Så låt oss börja styla dina jeans!

HUR MAN BÄR JEANS TILL VARDAGS

När det kommer till styling av våra Classic Jeans har du mer eller mindre fritt spelrum på alla hyllor på grund av deras tidlösa design, med detaljer du känner från äkta denim, som passar till nästan allt.

Det bör dock inte hindra oss från att göra det ännu enklare för dig! Vi har samlat våra favorit go-to-styles som är lika snygga och lämpliga för vardagsbruk:

  • Effortlessly Casual: Styla dina jeans med en vit t-shirt och vita sneakers för en avslappnad look som är perfekt till vardags och möten med vänner.
  • Athleisure: Skapa en extra bekväm outfit med en sportig twist genom att kombinera dina jeans med en svart sweatshirt – det självklara valet för mysiga dagar hemma i gott sällskap.
  • Stylish Layering: Jeans med öppenskjortaellerovershirtär ett praktiskt och enkelt sätt att skapa en outfit för vardagliga evenemang där du ändå vill klä upp dig lite grann. Bär en skjorta med mönster om du vill att outfiten ska ha lite extra personlighet och djup.

Kom ihåg att rätt passform är avgörande för en väl sammansatt outfit, därför finns våra Classic Jeans i två passformer: Slim och Regular. Slim fit jeans är smalare runt låren och följer formen på dina ben, medan regular fit jeans sitter lösare runt låren och har extra utrymme runt vaderna.

Tumregeln för att hitta den bästa passformen för jeans är att de ska passa din kroppstyp och sitta bra runt höfterna – annars finns det gott om möjligheter att styla dem hur du vill. Viker du t.ex. upp dina byxben en eller två gånger får din outfit en ny och annorlunda look – och byxlängden kan därför ha stor inverkan på hur jeansen ser ut på dig.

KAN DU BÄRA JEANS VID FORMELLA TILLSTÄLLNINGAR?

Eftersom jeans vanligtvis förknippas med avkoppling och vardagliga tillfällen, kanske du tänker att det inte är fallet – men om de stylas rätt kan jeans faktiskt vid formella tillställningar.

Svarta eller mörkblå jeans är det säkra valet, eftersom de mörkare färgerna ger en mer sofistikerad look som resten av outfiten enkelt kan byggas runt. Hitta rätt balans mellan professionalism och komfort med dessa styles:

  • Business Casual: Den klassiska business casual looken med en ljusblå skjorta i byxorna är en säker vinnare varje gång. Rulla upp skjortärmarna för en mer avslappnad look eller bär dem som vanligt – båda alternativ passar för viktiga möten och arbete.
  • Layered Sophistication: När du låter lagren jobba för dig är det lätt att skapa en stilren look: Vit skjorta instoppad i byxorna, khakifärgad stickad tröja över som ett extra lager och en brun ulljacka för att fullända looken
  • Business Formal: Håll det enkelt och elegant med en vit skjorta och en kavaj som matchar dina jeans. Kavajen tillför omedelbart en touch av professionalism, och outfiten kompletteras med accessoarer som en klocka och ett brunt läderbälte för kompletterande färger och snygga detaljer.
  • Black-on-Black: Svart passar till allt – även i kombination med sig själv! För en enkel och stilren look som blandar texturer och material räcker det med svarta jeans och en svart polotröja för att imponera. För finare tillställningar, styla helt enkelt din helsvarta outfit med en svart kavaj. Ta-da – du är redo att ta dig an världen.

Låt dig inspireras av en av våra styles eller skapa din egen outfit med din nyvunna kunskap – nu vet du de bästa sätten att styla dina jeans.