Guide

GÖR DIG REDO FÖR BRÖLLOPSSÄSONGEN: HITTA DE PERFEKTA HERRKLÄDERNA TILL BRÖLLOPET

Efter två år med mindre, intima bröllop börjar inbjudningarna till de större festligheterna att trilla ned i brevlådan igen. Du kanske till och med själv ska gifta dig? Oavsett om du är brudgum eller gäst vid bröllopet står du säkert med samma klassiska fråga: Vad ska jag ha på mig? Lugn, bara lugn – det är här vi kommer in i bilden. Läs vidare och se hur enkelt det kan vara att hitta kläder till bröllopet – oavsett om du är brudgum, bestman eller gäst.

DE PERFEKTA KLÄDERNA TILL BRUDGUMMEN

En sak är säkert – som brudgum kommer du få rätt mycket uppmärksamhet på dagen och det finns i stort sett bara en person som kommer att outshina dig. Därför kan du inte riktigt undgå den där kostymen som du kanske bävar för att ha på. Men här har vi en god nyhet till dig; du kan faktiskt välja en kostym som varken är stel eller begränsande på något sätt.

Kolla in vår Essential Suit, som vi menar är nästa generations kostymer. Den har 360° stretch och är utvecklad med vår TechRec™-teknologi som säkrar att du känner dig bekväm – även efter många timmars användning. Med våra kostymer kan du både ta en extra bit bröllopstårta (utan att behöva knäppa upp byxorna) och dansa hela natten lång utan problem.

VILKEN FÄRG SKA JAG VÄLJA?

När du har bestämt dig för en kostym, så poppar nästa fråga upp direkt: Vilken färg ska jag välja?Mörkblå och gråär alltid säkra kort. Det är stilrena, klassiska färger som passar vid de flesta bröllop.

Men svart då, frågar du dig kanske? Här rör vi oss in på ett område som det finns många delade meningar om. Några menar att man inte bör bära svart vid ett bröllop, om inte klädkoden är smoking.

Men vi ser faktiskt att allt flera bryter mot denna “regel” och att den svarta kostymen blir ett allt populärare val. Det ser särskilt stiligt ut om du bär den svarta kostymen med en smal, svart slips. 

Om du inte trivs i en traditionell klädsel kan du välja en kostym med mönster eller speciella detaljer.

En kritstrecksrandig design eller en dubbelknäppt kavaj är goda förslag på mer vågad klädsel. Du hittar båda varianter i vårt sortiment.

OCH SÅ VAR DET SKJORTAN

Det mest självklara och traditionella valet är naturligtvis en vit skjorta i samma nyans som brudens klänning – om hon har en vit klänning. Men om du är lite mer vågad så passar kanske en mönstrad eller mer färgrik skjorta bättre till dig? Ett mellanting skulle vara att välja en vit skjorta med ett enkelt, diskret mönster. Ett tips är att undvika skjortor med bröstficka eller korta ärmar även om högsommarvärmen oroar dig. Här kan vi nämligen komma med ett lugnande besked – hos oss hittar du långärmade skjortor som är behagliga att ha på. Vår Classic Shirt är andningsbar, temperaturreglerande och håller sig fräsch hela dagen, så den är ett utmärkt val. 

I slutändan är det du som brudgum som bestämmer – och du får naturligtvis välja precis vad du vill ha på dig på er stora dag. Det viktigaste är såklart att du känner dig bekväm på dagen.

Du ska faktisk känna dig så bekväm att du inte ens tänker över vad du har på dig. Som brudgum har du ju faktiskt viktigare saker att tänka på just på denna dagen, så dina kläder ska inte begränsa dig varken fysiskt eller mentalt.

VAD SKA DU TA PÅ DIG SOM BESTMAN?

Har din bästa vän valt dig som bestman till sitt bröllop? Då är din uppgift att hjälpa honom och stötta honom både under förberedelserna men även på den stora dagen. Du är kanske till och med med när han ska välja sin klädsel. Om du vet vad brudgummen ska ha på sig kan du enkelt välja något som matchar hans klädsel.

Det ser faktiskt rätt fint ut när ni står nere vid altaret och väntar på att hans brud ska gå ned längs altargången. Det är dock viktigt att dina kläder inte tar fokus från brudgommen. Välj något som matchar, men som inte stjäl uppmärksamheten. Om brudgummen har valt en kritstrecksrandig kostym kan du exempelvis välja en enfärgad kostym i samma nyans.

Om han har valt en klassisk, enfärgad kostym med bröstnäsduk och hela köret, så kan du välja samma typ av kostym men utan bröstnäsduken och slipsen. Som bestman har du mer ansvar än de andra gästerna på bröllopet och det kan ske att du behöver hjälpa brudparet med olika saker under dagens lopp. Det är därför otroligt viktigt att du är både fint och bekvämt klädd. Om du inte är bekvämt klädd kan dagen bli lång! Vi föreslår vår Essential Suit och Classic ShirtDenna kombination ger dig komplett rörelsefrihet under hela dagen – och natten förstås! Dessutom har både skjortan och kostymen temperaturreglerande egenskaper, så du kommer inte svettas mer än nödvändigt även om dagen är fylld med aktiviteter, inslag och dans.

HITTA RÄTT KLÄDER SOM BRÖLLOPSGÄST

Du har precis fått en härlig bröllopsinbjudan, men du har ingen aning om vad du ska ha på dig.

Vi kan lova dig att du inte är ensam om detta problem. Men vi har några goda råd som kan hjälpa dig att komma fram till vad som passar bäst till just det bröllopet som du ska gå på. En del brudpar skriver en klädkod i inbjudan, vilket gör det enkelt att navigera i vilken typ av klädsel som du ska välja. Men du kan även gissa dig till vad som förväntas av din klädsel beroende av vilken typ av bröllop det är.

KLÄ DIG RÄTT FÖR VARJE TILLFÄLLE

Är det ett kyrkbröllop? Håller de festen på ett slott? Då ska du nog dyka upp i kostym. Om de ska gifta sig hemma i trädgården och festen hålls i en lada eller festlokal?

Då kan du i vissa fall hoppa den mer formella kavajen. Men du ska fortfarande klä upp dig – du är trots allt inbjuden till ett bröllop.

Några möjligheter hos oss är ett pa rClassic Pants, som har en avslappnad men fin chino-look, Essential Pants, som har en enkel design, och våra Essential Suit Pants, som är våra kostymbyxor. Alla byxor kan användas med en skjorta eller kavaj. Om du bär våra Essential Suit Pants tillsammans med en Essential Blazer så får du en hel kostym. Om du föredrar något lite mer vågat än den klassiska looken kan du välja en skjorta med ränder eller mönster och ett par byxor i en färg som matchar. På så vis får du skapat en genomtänkt look som förhoppningsvis inte stjäler uppmärksamheten från brudgummen.

DET FINNS INGET VÄRRE ÄN EN OBEKVÄM OUTFIT

m du är en rutinerad bröllopsgäst så vet du redan att det inte finns något värre än att ha valt en outfit som är obekvämt att ha på. Och det magiska ordet för att undvika detta är: Elastan. Välj kläder som innehåller elastan – för det är detta som ger dig den sköna flexibilitet som du är ute efter. Med vår 360° stretch och komplett rörelsefrihet kommer kläderna i vårt sortiment att göra din dag så behaglig som möjligt.

Och du behöver inte oroa dig över om kläderna kommer att hålla sig snygga och behålla sin goda passform – för det gör de. Du kan därmed dansa hela natten lång och ta den där extra tårtbiten utan problem. Kläderna kommer i alla fall inte vara det som står i vägen för dig! Och om du är typen som är särskilt förtjust i bröllopsmat, så rekommenderar vi att du kikar på vår Essential-kollektion.

Alla kläder är gjorda av ett innovativt material som både är vattenavvisande och snabbtorkande. Kläderna kommer därmed inte att avslöja eventuella vinfläckar. Med det sagt, så finns det därmed inget som kan stå i vägen för att du ska kunna festa hela natten lång.